
Als een werknemer minder werkt dan het aantal contracturen, is een werkgever dan toch verplicht het volledige aantal uren uit te betalen? Hoe zit dit precies? Aan de hand van…
Als een werknemer minder werkt dan het aantal contracturen, is een werkgever dan toch verplicht het volledige aantal uren uit te betalen? Hoe zit dit precies? Aan de hand van…
De rechtbank Limburg, locatie Roermond, heeft op 26 april 2023 geoordeeld over een wel heel opvallende ontslagzaak. Deze uitspraak is een wijze les voor zowel de werkgever als ook voor…
Legitieme portie In Nederland geldt testeervrijheid. Het onterven van kinderen is om die reden mogelijk. Het onterfde kind van wie de ouder komt te overlijden, kan echter een beroep doen…
Stelt u zich eens voor, een naaste komt plotseling te overlijden. Over de wensen van de lijkbezorging die de overledene had, is niets bekend. De overledene heeft bij leven namelijk…
De coronapandemie, de stijging van energie en grondstofprijzen en een (volgens mij aanstaande) economische crisis zetten de ondernemer onder druk. Diezelfde ondernemer is bekend met de ‘zeven mindere en zeven…
Het zijn emotioneel beladen en juridisch gecompliceerde zaken: de uitleg van een testament. Na het overlijden kan grote onduidelijkheid bestaan over de vraag wat de wens van de erflater (de…
Meer dan de helft van de eerstgeboren kinderen worden in Nederland geboren buiten het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Binnen de huidige regelgeving is het enkel erkennen van het kind onvoldoende…
Het is een onaangename verassing: onverwachte schulden in een erfenis. Het overkwam ook een erfgename in een zaak die diende bij de rechtbank Limburg. Uit de beschikking van de kantonrechter…
Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo luidt het spreekwoord. Volgens de cijfers van het CBS zijn in er in 2019 ongeveer 93.000 arbeidsongevallen gemeld. In de meeste gevallen…
Uit de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz), volgt dat het verboden is om onderscheid te maken bij het aanbieden, aangaan en beëindigen van een…
Sinds de inwerkingtreding van het Besluit Gemeentelijke Schuldhulpverlening (hierna: Besluit) op 1 januari 2021 wordt van de verhuurder actief handelen verwacht wanneer er betalingsachterstanden ontstaan bij de huurder. Waar voorheen…
Oneerlijke bedingen in consumentenovereenkomsten; toetsing aan zwarte, grijze én blauwe lijst Het Nederlandse recht aangaande het leerstuk ‘toepasselijkheid van algemene voorwaarden’ kenmerkt zich door de zogeheten tweefasenleer. In de wet…