U denkt een ‘mooie deal te hebben beklonken’ ter zake de aankoop van uw tweedehands auto (hierna: ‘occasion’). De kilometerstand is in verhouding met het bouwjaar en u hebt een…
Schijnzelfstandigheid: zelfstandige opgelet! Per 1 januari 2025 gaat de fiscus handhaven op het fenomeen ‘schijnzelfstandigheid’ oftewel ‘verkapte arbeid’. Valt u hier mogelijk onder? Dan dient u mogelijk actie te ondernemen….
Nieuwe wetgeving: op 19 november 2024 heeft de Eerste Kamer de Wet preferente status kinderalimentatieschuld aangenomen. Wat betekent deze verandering? Hoe is het nu nog? Als er meerdere schuldeisers zijn,…
Volgens cijfers van het CBS telde Nederland in 2023 ongeveer 661.000 ontslagene. Ruim 2/3-deel daarvan was op ontslag op eigen initiatief, het overige op initiatief van de werkgever. Van de…
Werknemers, houd rekening met het overleggen van een deskundigenoordeel van het UWV in een loonvorderingsprocedure In de praktijk ontstaan regelmatig geschillen over de loonaanspraak bij ziekte. Denk bijvoorbeeld aan het…
Succes in een door ons behandelde zaak: dwangsommen verjaard! Ons kantoor behandelt vooral zaken op het gebied van contracten en verdelingen (na einde relatie). Soms maken we daarop graag een…
“Trouw en halveer je studieschuld“, men hoort deze uitspraak wel eens, maar klopt het ook wel? Het lukte de vrouw in de uitspraak (Gerechtshof ’s-Hertogenbosch 15 juni 2023, ECLI:NL:GHSHE:2023:1968) die…
Indien een dienstverband (al dan niet abrupt) eindigt, wordt normaliter de werknemer verzocht om de bedrijfseigendommen in te leveren. Veelvuldig leidt dit tot vragen bij de werknemer dan wel ontstaat…
Hoe zit het met een erfenis die op de gemeenschappelijke rekening belandt? Heeft de echtgenoot die de erfenis verkreeg nog recht op die gelden na echtscheiding? Een hele terechte vraag….
Menig verhuurder ervaart het Nederlandse huurrecht als té beschermend voor de huurder. Onderstaande uitspraak laat echter zien dat wel degelijk ook gekeken wordt naar het belang van de verhuurder. Ook…
In een eerder op onze site verschenen artikel, kwam aan de orde wanneer een onderneming in de huwelijksgemeenschap valt. Bent u er na het lezen van dit artikel achter gekomen…
In het arbeidsrecht bestaan voor zowel de werknemers als de werkgevers een aantal valkuilen. Eén van deze valkuilen betreft: “de Ragetlie-regel”. Wat is de Ragetlie-regel? Bij het van toepassing zijn…