
In mijn vorige blog behandelde ik de vraag of je als werknemer verplicht bent om medewerking te verlenen aan een alcohol- of drugstest. In het verlengde hiervan ben ik ingegaan…
In mijn vorige blog behandelde ik de vraag of je als werknemer verplicht bent om medewerking te verlenen aan een alcohol- of drugstest. In het verlengde hiervan ben ik ingegaan…
,,Ben je verplicht om als werknemer je medewerking te verlenen aan een alcohol of drugstest van je werkgever?“. Die vraag lag voor bij de kantonrechter in Roermond. Hoe zit het…
Zucht… U brengt uw defecte auto naar de garage met als doel: het laten repareren van uw auto. U besteedt uw zaak uit aan een professional en gaat er dan…
Een garagehouder houdt de auto van een klant bij hem op de werkplaats totdat de factuur volledig is betaald. We spreken ook wel van een retentierecht. Mag dat? Wat is…
Werkgevers let op, de regeling Compensatie transitievergoeding stopt per 1 juli 2026 Recent publiceerde het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een voorgenomen: “Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk…
Het binnentreden van de huurwoning door de verhuurder, mag dat altijd? Het komt voor dat een verhuurder zijn verhuurde woning wil bekijken. Denk hierbij onder andere aan periodiek onderhoud, een…
De klachtplicht bij een loonvordering Wij kennen allemaal wel de algemene (wettelijke) klachtplicht van artikel 6:89 BW. Als je een gebrek ontdekt in iets dat je hebt gekocht, dan moet…
De casus in de zaak die voorlag bij de kantonrechter in Tilburg is uit het leven gegrepen. In dit artikel bespreken we de feiten en de juridische gevolgen. Centraal staat…
U denkt een ‘mooie deal te hebben beklonken’ ter zake de aankoop van uw tweedehands auto (hierna: ‘occasion’). De kilometerstand is in verhouding met het bouwjaar en u hebt een…
Schijnzelfstandigheid: zelfstandige opgelet! Per 1 januari 2025 gaat de fiscus handhaven op het fenomeen ‘schijnzelfstandigheid’ oftewel ‘verkapte arbeid’. Valt u hier mogelijk onder? Dan dient u mogelijk actie te ondernemen….
Nieuwe wetgeving: op 19 november 2024 heeft de Eerste Kamer de Wet preferente status kinderalimentatieschuld aangenomen. Wat betekent deze verandering? Hoe is het nu nog? Als er meerdere schuldeisers zijn,…
Volgens cijfers van het CBS telde Nederland in 2023 ongeveer 661.000 ontslagene. Ruim 2/3-deel daarvan was op ontslag op eigen initiatief, het overige op initiatief van de werkgever. Van de…